Medalii europene pentru karateka de la Terra Kid Zalău

Din totalul de peste 1000 de sportivi din 16 ţări care au participat la Campionatul European de Karate Tradiţional de la Iaşi a făcut parte şi o delegaţie de 24 de sportivi ai clubului Terra Kid Zalău. La categoriile copiilor au participat: Ema Bârsan, Damian Solomonean, Dragoş Strungă, Adrian Mâdru, Medeea Rus, Diana Grusea şi Rodica Ciascai.

“Atitudinea cu care au lucrat pe suprafață a fost una excepțională, chiar dacă rezultatele nu au fost cele pe care ni le-am dorit cu toții. Emoțiile şi-au spus cuvântul, dar am mare încredere că pe viitor vor veni şi medaliile în urma ambiției şi muncii pe care o depun la fiecare antrenament”, a declarat antrenorul Cristian Duţă.

La categoria juniori ( 16-18 ani), Alexia Popescu a câştigat aurul la kumite individual, iar Alexa Boengiu, argintul în cadrul aceleaşi probe. Echipa formată din Popescu, Boengiu şi Răzvan Soreata a câştigat şi medalia de aur în proba de kumite echipe, cu toate că Soreata a evoluat accidentat în finală.

La probele tehnice, Vanessa Gheorghiu, Alexia Popescu şi Alexa Boengiu, în urma unei execuții superbe, au devenit reginele Europei la proba de kata echipe. La aceeași probă, Cătălin Marşovină, Dragoş Ciobănaş şi Răzvan Soreata au câştigat aurul.

La categoria tineret, Dragoş Ciobănaş şi Luca Chirică au câştigat medalia de aur la proba de enbu masculin. Luca Chirică a mai câştigat locul 1 la kumite echipe şi locul 2 la fuku-go.

Seniorii au obţinut cele mai bune rezultate, începând cu echipa feminină de kata, unde Alice Duţă, Ilena Benescu şi Alexandra Laioş au obţinut locul 1. Tot la kata, dar la masculin, medalie de aur a obţinut şi echipa formată din Cristian Duţă, Vlad Popescu şi Alexandru Nicolae. Duţă şi Popescu au obţinut aurul european şi la enbu masculin, iar Cristian Duţă şi Ilena Benescu au mai câştigat locul doi la enbu mixt.

La categoria old-seniori, antrenorul clubului, Cristian Duţă,  a devenit campion european la kata individual.

Terra Kid Zalău a avut reprezentant şi la categoria veterani, Ionuţ Anişoiu ocupând treapta a treia a podiumului, deşi, în opinia antrenorului Duţă, ar fi meritat medalia de aur.

“Sunt foarte mândru de evoluţia sportivilor mei şi mai ales de atitudinea pe care o au pe suprafaţa de concurs la fiecare campionat. Vreau sa îi mulțumesc preşedintelui clubului, Remus Cliţan, care de fiecare dată, doar el știe cum, face posibilă deplasarea sportivilor la concursuri”, a declarat antrenorul CS Terra Kid Zalău, Cristian Duţă.

În luna iunie, clubul zălăuan va participa la Cupa Mondială intercluburi cu patru sportive: Cristian Duță, Alexandru Nicolae, Vlad Popescu şi Răzvan Soreata.

2 Thoughts to “Medalii europene pentru karateka de la Terra Kid Zalău”

  1. […] Emoțiile şi-au spus cuvântul, dar am mare încredere… Articolul Medalii europene pentru karateka de la Terra Kid Zalău apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. sălăjeanul

    Felicitari!

Leave a Comment